30.01.2008. Alati Mario Frančešević

Uzevši u obzir da je Link Diagnosis potpuno nov alat, već sada nudi više nego korisne informacije. Zasnovan na Yahoo API-ju, neki ga već prozivaju najboljim u kategoriji alata za analizu linkova, IMHO na dobrom je putu da bude jedan od takvih…

Alat nudi dosta pregledno sučelje, opširne podatke o backlinkovima (pagerank, broj linkova koji se nalaze na toj stranici, anchor tekst koji vodi na stranicu koja se ispituje, rezultati o kvaliteti linka, da li je nofollow ili ne, itd.)

Sve rezultate je moguće poslagati na osnovu više faktora (po PR-u, abecedi, itd.), a rezultati izgledaju otprilike ovako:

Link Diagnosis

Jedan veliki plus je mogućnost da se sve dobivene rezultate exporta u .csv file, tako da se može napraviti i dobra “dokumentacija” onoga koga se analizira.

S obzirom da je za punu funkcionalnost alata potreban Firefox preporučam instalaciju Link Diagnosis plugina kojeg možete naći ovdje, dok će u ostalim browserima prikazati nešto skromnije rezultate.

Jedini problem na koji sam naišao do sad je to što povremeno zna biti nedostupan, no vjerujem da će se to kroz par dana srediti, kad se malo smiri situacija…