Kako biti prvi na Googleu?

Za početak, malo sa domaće scene. Aljoša donosi tekst o tome kako biti prvi na Googleu na primjeru vlastitog projekta (Idesh magazin).

Nema osobe koja ima websajt a da se nije zapitala: kako biti prvi na Googleu? Promet s Googlea je tako sladak, bolje rečeno – besplatan i zato ga svi volimo, i volimo kada Google voli nas. (…) ispričat ću vam kako nam je to uspjelo s Idesh! Magazinom. Iskustvo iz prve ruke, što ćete bolje!? Dakle, bez teorije, idemo ravno na praksu.

5 stvari koje možete napraviti kako bi poboljšali poziciju ne-engleskog sajta

Informativan članak o faktorima koji mogu biti presudni kod lokalnih pretraživanja. Brzi pregled:

  1. Jezik na kojem je sajt napisan
  2. TLD (.hr, .si, …)
  3. IP adresa servera na kojem se hosta sajt
  4. Linkovi sa lokalnih TLD-ova (.hr, .si,…)
  5. Adresa lokacije na stranicama

Ono što se kroz tekst spominje je i Googleova usluga koju sam već spominjao u tekstu Napokon Google multi-language tool, koju isto valja uzeti u obzir.

Novi Googleov filter u pogonu?

Dosta se šuška okolo o novom filteru kojeg koristi veliki G pri rangiranju i prepoznavanju “prirodnih” web stranica. Aaron Wall u svom postu, objašnjava efekt novog filtera (ako stvarno postoji takav). U svakom slučaju interesantna teorija, uz par dobrih zaključaka i komentara. Vrijedi pročitati.

Amerikanci odgovore pronalaze na Internetu

Naime, po istraživanju PEW/Internet i American Life-a, 76% ispitanika ima pristup Internetu i odgovore na pitanja o zdravlju, školstvu, karijeri ili vladi će u 58% slučajeva potražiti upravo na – Internetu. U prosjeku za odgovore pregledavaju dva do tri izvora i u globalu bivaju zadovoljni rezultatima…