S obzirom da se broj članaka na blogu u zadnjih mjesec dana mogao nabrojati na prste jedne ruke, bio bi red da se prekid posta napravi s jednim osvrtom na (bitne) stvari koje su se događale u, na i oko search marketinga.

Semmys 2009 – izbor najboljih SEM članaka

Početak godine rezerviran je za godišnji odabir najboljih članaka s područja Search engine marketinga, zbilja veliki broj korisnih materijala, svakako preporučam prelistatati kandidate. U krug najinteresantijih bih izdvojio Split Testing Adwords: You’re Doing It WrongHow To Excite People About Web Analytics: Five TipsThree Reasons Your Visitors Don’t Convert to LeadsThe Best Damn Web Marketing Checklist, Period!Better Than Free.

Google – fijasko i izmjene AdWords sučelja

Po običaju, teško je iz vijesti izostaviti Google. Siječanj su zaključili jednim maaalim fijaskom, gdje su cijeli internet označili kao malware :) Human error kažu, izgleda da se događa i velikima.

Ono što bi moglo biti interesantnije čitateljima ovog bloga, sprema se facelifting AdWords sučelja. (P)review možete vidjeti ovdje, što znači da bi jako skoro mogli promjene vidjeti i na vlastitim računima.

Barcamp 2009

Na Barcampu sam trebao održati predavanje na temu search marketinga u službi web stranice, no na moju veliku žalost, propustih konferenciju zbog bolesti, no koliko čujem bilo je super interesantno, poučno i korisno. Nekoliko blogera se osvrnulo na konferenciju, a sam događaj je prenijela i nova tv u svojoj emisiji Novac.

Twitter – mikrobloganje u regiji

Primjećujem kako se i u našim krajevima sve više koristi Twitter, mikrobloganje je in, vjerujem da je pitanje vremena kada će ga i kod nas tvrtke/mediji početi koristiti kao vitalan oblik komunikacije sa čitateljima/poslovnim partnerima/kupcima. 

Putem svog twitter accounta često ostavljam linkove i komentare na interesantne članke/događaje (ne nužno sa područja Internet marketinga), tako da može poslužiti kao alternativna lokacija kada na blogu vlada suša :)

Hrvatski web prostor – dva nova projekta

Dva nova projekta na hrvatskom webu koja zaslužuju biti spomenuta su linkaj.net te Centrala. Linkaj.net je još jedan Aljošin projekt (uz idesh.netstvari.net). Ideja je interesantna, svakako povirite.

Osim linkaj.net-a, prijatelji iz nivasa su jutros (ili jučer?) lansirali novi human powered agregator – Centralu. Oku ugodno, za navigaciju jednostavno – ukratko, well done!