Pročitajviše
Pročitajviše
Pročitajviše
arrows
arrows
arrows
Pogledajvideo
Posjetiblog
Posjetiusluge
Posjetinaš rad
dots dots

Politika privatnosti

Prihvatiti kolačiće ili ne, pitanje je sada.

arrow down Scrollaj dolje
__Politika__

Uvodne odredbe

UBER d.o.o. (dalje u tekstu: SEEKANDHIT) prepoznaje važnost Vašeg prava privatnosti i predano je zaštiti istog.

Europski parlament i Vijeće Europske Unije su dana 27.04.2016. godine donijeli Uredbu (EU) 2016/679 o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (dalje u tekstu: Opća uredba (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka) s ciljem poštivanja temeljnog prava pojedinca na zaštitu prilikom obrade osobnih podataka, a posebice poštovanje privatnog i obiteljskog života, doma i komuniciranja, zaštite osobnih podataka, slobode mišljenja, savjesti i vjeroispovijedi, slobode izražavanja i informiranja, slobode poduzetništva, prava na učinkoviti pravni lijek i pošteno suđenje te prava na kulturnu, vjersku i jezičnu raznolikost.

Uzevši u obzir rizike za prava i slobode pojedinaca, koji proizlaze iz obrade podataka i u vrijeme određivanja sredstava obrade i u vrijeme same obrade te su isti različitih razina vjerojatnosti i ozbiljnosti, SEEKANDHIT implementacijom ove Politike privatnosti provodi odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kojima želi doprinijeti učinkovitoj primjeni načela zaštite podataka, i to kako kroz smanjenje količine podataka koje prikuplja, tako i uvođenjem određenih zaštitnih mjera u obradu radi ispunjenja zahtjeva iz Opće uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka.

SEEKANDHIT stoga ovdje obavještava svakog korisnika i posjetitelja svoje mrežne stranice o težnji da obrada osobnih podataka bude svedena samo na ono što je nužno za svaku posebnu svrhu obrade. Taj cilj SEEKANDHIT pokušava postići, između ostalog, smanjenjem količine prikupljenih osobnih podataka, opsega njihove obrade, razdobljem pohrane i njihovom dostupnosti.

Slijedom toga, ova Politika privatnosti opisuje vrste informacija koje SEEKANDHIT može prikupljati od Vas i koje Vi možete učiniti dostupnima posjetom SEEKANDHIT web stranice te kontaktiranjem društva SEEKANDHIT putem alata i formi predviđenih na samoj web stranici. Također, u ovoj se Politici privatnosti opisuje se i praksa prikupljanja, korištenja, održavanja, zaštite i otkrivanja tako prikupljenih informacija.

Pri tome, ističemo da se ova Politika privatnosti primjenjuje se na sve korisnike i posjetitelje (fizičke osobe) SEEKANDHIT web stranice. Ista se, sukladno odredbama Opće uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka, ne primjenjuje na obradu podataka pravnih osoba iako se podaci istih (uključujući tvrtku, pravni oblik, kontaktne podatke i podatke o osobama koje djeluju u ime pravne osobe) prikupljaju na jednak način kao i podaci fizičkih osoba.

Također, ova Politika privatnosti se ne primjenjuje na anonimne podatke i podatke koje su izmijenjeni na takav način da ne mogu biti povezani ni sa kojom određenom fizičkom osobom ili s njome ne mogu biti povezani bez nerazmjernih teškoća.

UBER d.o.o., Vinišće, Prhovine 2, OIB: 88526453580 je voditelj obrade u pogledu Vaših podataka prikupljenih sukladno ovom Politikom privatnosti i korištenjem mrežne (web) stranice www.seekandhit.com. Sukladno odredbama Opće uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka, SEEKANDHIT je imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka kojeg možete kontaktirati na sljedećoj e-mail adresi: [email protected]

Podaci koje SEEKANDHIT prikuplja od Vas kao posjetitelja i korisnika naše web stranice

1. Podaci koji se prikupljaju i podliježu automatiziranoj obradi

SEEKANDHIT prilikom posjeta i korištenja mrežne stranice prikuplja određene anonimne podatke posjetitelja, i to putem različitih internetskih pomagala. Navedene anonimne podatke, SEEKANDHIT ne može povezati s određenom fizičkom osobom te iste prikuplja isključivo u statističke svrhe, kao i radi prilagođavanja svojih usluga i web stranice potrebama korisnika. SEEKANDHIT može anonimne podatke iz ovog stavka povezati s određenom fizičkom osobom samo po ishođenju prethodne privole te fizičke osobe.

Obavještavamo Vas da Vam pored prava navedenih u odjeljku (D) ove Politike privatnosti pripada i izričito pravo na prigovor na obradu osobnih podatka za potrebe automatizirane obrade podataka, odnosno u potrebe izravnog marketinga.

Pravni temelj prikupljanja ovih podataka jest članak 6(1) toč. (f) Opće uredba (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka, a iste smo podijelili u ključne skupine kako slijedi:

1.1. Podaci koji se obrađuju prilikom informativnog posjeta našoj web stranici

Prilikom posjete našoj web stranici u informativne svrhe, a što znači da istu kao korisnik pregledavate bez ikakve registracije putem iste i bez davanja ikakvih podataka o sebi, obrađuju se samo osobni podaci koje Vaš pretraživač prenosi na naš poslužitelj. Radi se o podacima koji se prikupljaju sa svrhom da bi Vam se naša web stranica uopće prikazala te da bi se osigurala stabilnost i sigurnost iste. U tome smislu, takvi su podaci iz tehničkih razloga nužni. Na ovaj se način i sa opisanom svrhom prikupljaju sljedeći podaci:

IP adresa, datum i vrijeme posjeta, vremenska zona, sadržaj zahtjeva (konkretna stranica), status pristupa/kod HTTP statusa, količina podataka koja se prenosi, mrežna stranica s koje se daje zahtjev, pretraživač,identifikacijski brojevi vezani za Vaš uređaj s kojeg posjećujete našu web stranicu, operativni sustav, njegovo sučelje i konfiguraciju, jezik i verzija softvera pretraživača

Ovi podaci kad su jednom prikupljeni pohranjuju sukladno uvjetima i rokovima navedenim na sljedećim poveznicama:

https://support.google.com/analytics/answer/181881

1.2. „Kolačići“ (cookies)

Na temelju članka 6(1) toč. (f) Opće uredba (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka, na našoj web stranici, a radi optimizacije iste, upotrebljavamo tzv. “kolačiće” (cookies). Isti predstavljaju tekstualne datoteke koje Vaš pretraživač automatski kreira i pohranjuje na Vašem uređaju (npr. laptopu, tabletu, pametnom telefonu) prilikom posjete našoj web stranici. U takvim se tekstualnim datotekama pohranjuju informacije koje nastaju u vezi s konkretnim uređajem koji se upotrebljava prilikom posjete web stranici. To ne znači da Vas možemo izravno identificirati. Opća svrha upotrebe „kolačića“ jest da Vam upotreba naše web stranice pruži što bolje korisničko iskustvo.

„Kolačići“ se koriste sa specifičnom svrhom prepoznavanja da ste već posjetili pojedine dijelove naše web stranice, pri ponovnom posjetu prepoznaju se unosi koje ste u prethodnom posjetu učinili i koje ste postavke odabrali. Također, koriste se sa svrhom praćenja statističkih podataka i analiziranja upotrebe naše web stranice.

Prilikom prvog posjeta našoj web stranici, možete odabrati pristajete li na upotrebu „kolačića“ ili ne. Ukoliko odaberete opciju pristanka, njome dajete privolu za pozicioniranje „kolačića“ na Vaš uređaj.

U svakom trenutku se možete predomisliti u vezi s prihvaćanjem i pristankom na upotrebu „kolačića“. S obzirom da tehnički nije moguće osigurati da privolu koju ste dali za upotrebu „kolačića“ povučete na tehnički jednak način (klikom miša), za daljnje informacije glede brisanja i prestanka korištenja „kolačića“ tj. povlačenje privole u vezi istih, molimo vas kontaktirajte nas na sljedećoj e-mail adresi: [email protected] Jednako tako, podsjećamo Vas da „kolačiće“ možete izbrisati u bilo kojem trenutku u postavkama Vašeg internetskog preglednika. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost prikupljanja i obrade podataka izvršenih prije povlačenja privole.

1.3. Podaci prikupljeni kroz Google Analytics uslugu

SEEKANDHIT na svojoj web stranici koristi uslugu analize podataka pod nazivom Google Analytics, a koju pruža društvo Google Inc. sa sjedištem u Mountain View, Kalifornija, Sjedinjene Američke Države. Korištenje usluge Google Analytics omogućava nam uvid u podatke o posjetitelju web stranice koji uključuju, ali ne ograničavaju se na, broj posjeta web stranici, izvor s kojeg se istu posjećuje te vrijeme koje je posjetitelj proveo na istoj. Ove informacije su depersonalizirane, anonimizirane i prikazuje se u brojevima koji ne mogu biti povezani s određenom osobom. Takve informacije koriste se isključivo za statističke svrhe radi prilagodbe naših usluga i same web stranice potrebama korisnika i posjetitelja.

Ovi podaci pohranjuju se i koriste za čitavo vrijeme dok posjetitelj web stranice ne odluči isključiti navedenu platformu u smislu da se njegova aktivnost na web stranici SEEKANDHIT ne može dalje analizirati. Vi kao posjetitelj i korisnik naše web stranice se stoga možete izuzeti iz dosega Google Analyticsa korištenog na SEEKANDHIT web stranici na način da posjetite opt-out stranicu samog Google Analyticsa i preuzmete plug-in program za svoj Internetski pretraživač koji će Vam omogućiti izuzimanje, i to na sljedećoj poveznici:

support.google.com/analytics/answer/181881

2. Prikupljanje i obrada podataka pruženih uslijed kontaktiranja društva SEEKANDHIT

SEEKANDHIT na svojoj web stranici omogućava posjetitelju da postavi pitanja o našim proizvodima, uslugama i trgovačkom društvu općenito kao i da se isti glede bilo čega drugoga obrati SEEKANDHIT putem e-maila. .

SEEKANDHIT pohranjuje i obrađuje sve osobne podatke koje nam autonomno i voljno učinite dostupnima (npr. Vaša e-mail adresa, eventualno Vaše ime i prezime, broj telefona, adresa i ostale podatke koje nam sami dajete prilikom kontakta). To se odnosi i na podatke koje nam učinite dostupnima prilikom prijave na radno mjesto u SEEKANDHIT, traženja ponude, traženja savjeta ili pomoći i slično.

Gore navedeno znači da uslijed bilo kakvog obraćanja društvu SEEKANDHIT e-mailom ili slanjem prijave za posao te njoj pripadajuće dokumentacije posjetitelj web stranice daje svoju dobrovoljnu privolu za prikupljanje i obradu svih osobnih podataka koje isti učini dostupnima društvu SEEKANDHIT. To uključuje i dobrovoljnu privolu da ga SEEKANDHIT kontaktira u svrhu odgovora na upite i zahtjeve, odnosno, da ga kontaktira i pozove na testiranje znanja i sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se odnosi prijava.

Podaci će se, u ovome smislu, prikupljati i obrađivati samo za gore navedenu svrhu komunikacije i povratnog kontaktiranja Vas kao osobe koja se društvu SEEKANDHIT obratila, te da će se isti brisati po prestanku razloga i svrhe prikupljanja i obrade.

Danu privolu za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka možete povući u bilo koje vrijeme na način da nas kontaktirate na sljedeću e-mail adresu: [email protected] Povlačenje privole ne utječe na zakonitost prikupljanja i obrade podataka izvršenih prije povlačenja privole.

U slučaju da društvo SEEKANDHIT kontaktirate telefonski putem telefonskih brojeva istaknutih na web stranici, SEEKANDHIT Vas obavještava da telefonski razgovori neće biti snimani.

Kada Vaši osobni podaci mogu biti učinjeni dostupnima trećim osobama?

SEEKANDHIT ne prodaje, ne iznajmljuje niti na bilo koji drugi način trguje Vašim osobnim podacima s trećim osobama. Međutim, SEEKANDHIT može učiniti dostupnim Vaše osobne podatke određenim subjektima kad je na to ovlašten ili obvezan temeljem zakon i drugih propisa.

SEEKANDHIT može učiniti dostupnima Vaše osobne podatke pojedinim trećim osobama kao pružateljima usluga tj. ugovornim partnerima društva SEEKANDHIT, a sve u cilju omogućavanja urednog ispunjenja obveza iz takvog ugovornog odnosa. To se, primjerice, odnosi na pružatelje usluga hostinga i održavanja naše web stranice, njezina razvoja i pričuvne pohrane (backup) te vršenja analiza. Takve treće osobe ovlaštene su podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjenja ugovornog odnosa s društvom SEEKANDHIT.

Također, u slučaju da se glede društva SEEKANDHIT ostvari statusna promjena u smislu spajanja, pripajanja, podjele istog te preuzimanja ili prijenosa poduzeća na drugi subjekt ili u slučaju otvaranja stečajnog postupka nad društvom SEEKANDHIT, SEEKANDHIT može prenijeti Vaše prikupljene osobne podatke na treću stranu koja u tim slučajevima pravni slijednik društva SEEKANDHIT.

SEEKANDHIT može koristiti i omogućiti pristup Vašim osobnim podacima ukoliko je to obveza društva sukladno zakonu i propisima, kao npr. prema nalogu suda ili drugog tijela javne vlasti.

Svakako, pristup Vašim osobnim podacima imati će treće osobe u smislu zaposlenika društva SEEKANDHIT zaduženih za rješavanje upita i zahtjeva pristiglih putem e-maila te zaprimanje prijava za posao, sve isključivo u svrhu omogućavanja adekvatne komunikacije s Vama te eventualnog zapošljavanja.

Konačno, SEEKANDHIT može omogućiti pristup i korištenje Vašim osobnim podacima onim fizičkim i pravnim osobama u odnosu na koje je SEEKANDHIT ishodio Vaš pristanak za takvo dijeljenje.

Ostale opće informacije i prava korisnika/posjetitelja web stranice

Obavještavamo Vas da u vezi Vaših podataka prikupljenih temeljem posjeta našoj web stranici te temeljem kontaktiranja SEEKANDHIT ili prijave za posao, ostvarujete sva prava propisana Općom uredbom o zaštiti podataka, što znači da imate pravo zatražiti od SEEKANDHIT ostvarenje svog prava na brisanje („zaborav“) i ispravak Vaših podataka, pravo na pristup prikupljenim podacima, pravo na ograničenje obrade istih, pravo na prigovor u vezi obrade istih, kao i pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka.

Dodatno Vam napominjemo, da u slučaju da smatrate da su Vaša prava temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka povrijeđena, možete podnijeti prigovor nadležnom tijelu, odnosno Agenciji za zaštitu podataka.