24.04.2008. AdWords Mario Frančešević

U članku o Adwords certifikatu i promotivnim kreditima koje Google nudi svim novim klijentima certificiranih profesionalaca, pisao sam prije nekih tri mjeseca, a pitanje je ujedno bilo zbog čega takvi krediti nisu dostupni i u Hrvatskoj (a dostupni su u preko 30 drugih država).

Ovih dana dobio sam i odgovor. João Cabral, kojeg su neki imali prilike upoznati na FuturAdu ove godine, izašao mi je ljubazno u susret i popričao sa Googleovim marketinškim odjelom u vezi promo kredita i koji je pravi razlog zašto nas nema na tom popisu (ruku na srce, ne bi bilo loše da se novim klijentima može ponuditi tih početnih 100$ kako bi se “probio led” i ohrabrilo na daljnje oglašavanje).

Odgovor je, po meni, logičan i može se svesti pod onu “ponuda i potražnja”. Izgleda da smo premalo (nezainteresirano?) tržište koje je glavno mjerilo u određivanju tko može u krug “povlaštenih”.

João Cabral reče:

“I spoke to our marketing department and they explained the decision to launch promotional credits within the scope of the Google Advertising Professionals program depends on both demand for the program in the particular country and also local market dynamics.”