15.05.2008. Konferencije Mario Frančešević

Iako su se mnogi već osvrnuli na zasigurno jednu od boljih konferencija na ovim prostorima, nije na odmet spomenuti je još jednom.

Naravno, i ova konferencija se pokazala kao dobar način za upoznavanje novih lica – poduzetnika, geekova, eksperata, blogera, novinara i svih onih koji su “tu negdje”, u virtualnom okruženju.

No osim toga, definitivno se može reći da je konferencija bila kvalitetna, kako prezentacijama (od korisnih savjeta, iskustava pa do poslovnih prilika), tako i imenima koja su se okupila tamo.

Kratko bih izdvojio par najzanimljivijih:

  • David Jakelić: prezentacija na temu “Marketing i prodaja u SoftBizu“. Izuzetno kvalitetan sadržaj, šteta bi bilo ne prelistati slajdove sa konferencije. Isto tako, preporuka za praćenje bloga Davida Jakelića, može se naći mnogo korisnih materijala.
  • Marko Dugonjić Maratz: “Što korisnici žele“. Prezentacija o iskustvima u radu s korisnicima – začinjena sa nekim konkretnim spoznajama.
  • Vuk Ćosić: “Pisanje.com”. Definitivno jedna od najzanimljivijih (i najduhovitijih!) prezentacija. Nastup za pet, dovoljno da zaintrigira i najuspavanijeg slušatelja, kvalitetan materijal i objašnjenja…stvarno se isplatilo poslušati o načinima pisanja i ciljevima sadržaja na Internetu. Nažalost, nemam link na prezentaciju, nadam se da će materijali osvanuti na stranicama web.starta (a priča se da će biti dostupni video zapisi prezentacija!)
  • Ivan Brezak Brkan: “Novinari i ostala gamad – koja nam je prijeko potrebna”. Prezentacija sa naglaskom na (pravilnu) komunikaciju s novinarima i ostalom gamadi :) Kako zainteresirati takve, kako se istaknuti, što izbjegavati…
  • Damir Sabol: “Hrvatska perspektiva – kako započeti i financirati projekte?”. Prezentacija na temu poslovanja, investiranja i prodaje Iskona začinjena iskustvom Damira Sabola.
  • Ilija Studen: “Stvari koje smo naučili razvijajući i prodajući activeCollab”. Upravo kako naslov prezentacije kaže :)
  • Ivan Krstić: “Sve što ste znali o online sigurnosti – zaboravite”. Osvrt na računalnu/internet (ne)sigurnost i koliko smo zapravo sigurni. Zbilja za zamisliti se.

Uglavnom, super interesantna konferencija, linkove na preostale prezentacije ću dodati kad na njih naiđem. Pohvale organizatorima i – čekam verziju .09 ;)